Over ALD Automotive

ALD Automotive is de afdeling van de groep Société Générale die gespecialiseerd is in de verhuur van voertuigen op lange termijn en fleet management. Ons doel is de referentie te blijven op het vlak van operationele leasing. Maar dat kunnen we enkel met de hulp van het juiste team, door zij aan zij samen te werken en door dezelfde teamspirit te delen.

Bij ALD Automotive gaat u aan de slag in een jonge, talentvolle ploeg van experts die allen hetzelfde doel voor ogen hebben: tevreden klanten. Dag in, dag uit engageren we ons om elk van onze klanten - vlootbeheerder of bestuurder – de beste producten en de beste service te bieden.

Dat ietsje meer: de ALD Automotive-groep in de wereld.

Als wereldmarktleider in het financieren en beheren van wagenparken (meer dan 1 miljoen voertuigen), beschikt ALD Automotive over een ongeëvenaarde knowhow:

Dat ietsje meer: de ALD Automotive-groep in België.

In België is ALD Automotive marktleider én absolute referentie inzake autoleasing. Het bedrijf telt 240 medewerkers en beheert een wagenpark van meer dan 51.000 voertuigen. ALD Automotive doet méér dan alleen auto’s en bedrijfswagens ter beschikking stellen. Het bedrijf werkt meer dan 40 jaar actief aan globale mobiliteitsoplossingen, producten en services die de behoeften van zelfstandigen, KMO’s, multinationals en overheidsinstellingen passen als gegoten. Specialisten analyseren dagelijks de wagenparken van de clientèle en stellen proactief kostenbesparende methodes voor. ALD Automotive heeft twee zetels. De hoofdzetel bevindt zich in Evere (Brussel); het Business Center (ALD Car market) in Asse.

Er was eens…

Dat ietsje meer: een boeiende Belgische geschiedenis.

1946 : Oprichting van de Brusselse autodealer CEGEAC.
1965 : CEGEAC richt de multimerken-leasingmaatschappij Acomindus op.
1984 : Hertz International Ltd. verwerft 25% van het Acomindus- kapitaal en hiermee de toelating om de langetermijnverhuur-activiteiten te commercialiseren onder de naam Hertz Leasing.
1987 : Acomindus en CEGEAC fusioneren en richten de NV AXUS op. De commerciële benamingen Hertz Leasing en Cégéac Motors blijven behouden. AXUS behoudt het BTW-nummer van CEGEAC.
1995 : oprichting van Hertz Leasing International Inc. (100% dochter van Ford Credit). AXUS wordt gesplitst in twee aparte entiteiten:

1997 : Ford Credit verwerft 98% van het AXUS-kapitaal onder de commerciële benaming AXUS Belgium.
2003 : De Franse bankgroep Société Générale, neemt de activiteiten Hertz Lease International over. Société Générale integreert de bestaande leasingmaatschappij ALD Automotive (met identieke commerciële benaming). De naam AXUS NV blijft behouden.

Volg ons

Wie ken jij bij ALD?

LinkedIn

Geen passende vacature gevonden?

Maak een job alert aan.

Schrijf je in